Διονυσία Εφεντάκη

Η Διονυσία Εφεντάκη γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα και κατάγεται από το Ρέθυμνο Κρήτης. Σπούδασε στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, με θέμα πτυχιακής εργασίας: «Χορευτικά Εαρινά Δρώμενα στη Σύγχρονη Τέχνη». Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια παραδοσιακών χορών με καταξιωμένους χοροδιδασκάλους. Το 1990 ξεκινά μαθήματα κρητικών χορών στο Σύλλογο Κρητών Αργυρούπολης και Γλυφάδας και χορούς γενικού ρεπερτορίου σε άλλους πολιτιστικούς φορείς

 Το 2000 πραγματοποιεί το πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό ως χορεύτρια με το Ελληνικό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών  (Ελ.Κε.Λα.Μ). Έως σήμερα έχει λάβει μέρος με το Ελ.Κε.Λα.Μ σε 50 ταξίδια στο εξωτερικό, σε διαγωνισμούς με διεθνείς διακρίσεις, σε ταξίδια στον ελλαδικό χώρο, καθώς και σε τηλεοπτικές εκπομπές. Από το 2010 είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς διδάσκει και χορούς απ’ όλη την Ελλάδα.
 

Από το 2002 συμμετέχει σε χορευτικές παραστάσεις ως επαγγελματίας χορεύτρια γενικού ρεπερτορίου. Το 2009 ξεκινάει σε παιδικούς σταθμούς να διδάσκει το μάθημα της μουσικοκινητικής. Παράλληλα διδάσκει σε πολιτιστικούς φορείς (πολιτιστικό κέντρο Ο.Τ.Ε, Σύλλογος γυναικών Ζεφυρίου, σε δημοτικά σχολεία, σε σχολές χορού κλπ..) παραδοσιακούς χορούς. Από το 2010 διδάσκει σε σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό χορούς απ’ όλη την Ελλάδα (ειδικότερα Κύθνο και Κρήτη). Την ίδια χρονιά ξεκινάει και η συνεργασία της με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δρυοπίδας της Κύθνου. Συμμετέχοντας σε πανηγύρια και έχοντας έρθει σε επαφή με τους ντόπιους έχει ερευνήσει και καταγράψει τον Θερμιώτικο χορό, τόσο ως προς την χορευτική του δεξιότητα αλλά και την υπόστασή του μέσα στην κοινωνία του χωριού.

Διοργάνωση:

Πλέγμα

@2018 Aegeanmethexis. Andros, Cyclades, Greece.

Proudly created by Designature

  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • White YouTube Icon