Αλέξανδρος Κλειδωνάς

Σπούδασε Αρχιτέκτων Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και έχει Μεταπτυχιακό στο Σχεδιασμό. Είναι Διδάκτορας του Ε.Μ.Π. και εκπόνησε διατριβή με θέμα τον Αυτοσχεδιασμό στη Μουσική και στην Αρχιτεκτονική. Ασχολείται με τη μουσική από παιδί ενώ ο πατέρας του, Δημήτρης, έπαιζε κλασικό βιολί και μπαρόκ φλογέρα. Ωστόσο δεν έχει λάβει κάποια τυπικής μορφής μουσική εκπαίδευση όντας αυτοδίδακτος και διατελώντας κατά καιρούς άτυπος μαθητής σε παραδοσιακούς-λαϊκούς μουσικούς. Με αυτήν την ιδιότητα έμαθε τσαμπούνα και λύρα στην Όλυμπο της Καρπάθου κατά την περίοδο 2004-2008 κοντά στους αδερφούς Αντώνη & Μιχάλη Ζωγραφίδη.
 

Η συστηματική συμμετοχή του στις Συναντήσεις Λαϊκών Μουσικών Νοτίου Αιγαίου διεύρυνε τους ορίζοντες και τις γνώσεις του πάνω στα τρία είδη τσαμπούνας (5+1, 5+3, 5+5) αλλά ως Αθηναίος αναζητά και νέους τρόπους έκφρασης στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον. Το 2008 έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την εφεύρεση με τίτλο "Βιομηχανικός Άσκαυλος"· Πρόκειται για τσαμπούνα πλήρως κατασκευασμένη από πλαστικά υλικά οικοδομικής χρήσης, η οποία είναι γνωστή ως "τσαμπουνιέρα".


Από το 2012 ασχολείται και με το ζουρνά έχοντας μαθητεύσει στο Νίκο Σοφό από τις Πλαταιές Βοιωτίας, στο Χρήστο Καρακώστα και στον Παναγιώτη Μπάλιο από το Φλάμπουρο Σερρών. Συμμετέχει σε παραστάσεις χορευτικών συλλόγων, λαϊκά γλέντια και πανηγύρια ενώ παράλληλα διδάσκει τσαμπούνα και σκορτσάμπουνο στο Ωδείο Σίμων Καράς.

Διοργάνωση:

Πλέγμα

@2018 Aegeanmethexis. Andros, Cyclades, Greece.

Proudly created by Designature

  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • White YouTube Icon