Ηλίας Μαυρίκης

Ο Ηλίας Μαυρίκης γεννήθηκε το 1973 στον Μαυρικάτο Ικαρίας. Τα πρώτα μουσικά ερεθίσματα τα δέχτηκε από τους γονείς του πατέρα του και της μητέρας του, οι οποίοι ήταν παραδοσιακοί μουσικοί.
 

Ασχολήθηκε με τη μουσική από τα παιδικά του χρόνια μαθαίνοντας μπουζούκι και κιθάρα και πολύ σύντομα άρχισε να παίζει στα πανηγύρια του νησιού και τους γάμους ως παραδοσιακός μουσικός.
 

Αργότερα στην Αθήνα έκανε σπουδές στα ανώτερα θεωρητικά: Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα και Σύνθεση με τους θεωρητικούς Ορέστη Χατζηνάκη και Θανάση Κουμεντέρη. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα από τους σπουδαίους δασκάλους Χρήστο Ζώτο στο λαούτο και Γιώργο Κηρύκο και Θέμη Παπαβασιλείου στην κιθάρα και το μπουζούκι.
 

Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως μουσικός παίζοντας λαούτο, κιθάρα, μπουζούκι και παράλληλα ως καθηγητής μουσικής σε ωδεία στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Από το 2013 διατηρεί την μουσική σχολή «Γέφυρες» στη Χαλκίδα, όπου διδάσκει παραδοσιακά όργανα και ανώτερα θεωρητικά, συμβάλλοντας στη συνέχεια και διατήρηση της ελληνικής μουσικής παράδοσης.

Έχει συμμετοχή σε πολυάριθμες συναυλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρο, Λίβανο, Βουλγαρία, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία με καταξιωμένους τραγουδιστές και μουσικούς. Διαθέτει συμμετοχή στην ελληνική δισκογραφία.
 

Έχει συνοδεύσει σε χορευτικές παραστάσεις το «Λύκειο Ελληνίδων», τους χορευτικούς ομίλους «Δόρα Στράτου» και «Ελένη Τσαούλη», πολυάριθμες χορευτικές παραστάσεις Δήμων, συλλόγων, ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων, χορωδίες παραδοσιακής μουσικής και πολλά άλλα.

Διοργάνωση:

Πλέγμα

@2018 Aegeanmethexis. Andros, Cyclades, Greece.

Proudly created by Designature

  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • White YouTube Icon