Παναγιώτης Βέργος

April 25, 2018

 

Γεννημένος το 1987 στην Αθήνα , με καταγωγή από την Ανεμώτια Λέσβου, ο Παναγιώτης Βέργος ασχολείται για πρώτη φορά με το σαντούρι το 1995 σε ηλικία 8 ετών. Δάσκαλος του, ο δεξιοτέχνης και συγγραφέας Δημήτρης Κοφτερός κοντά στον οποίο μαθήτευσε ως και το 2005.


Το 2007 αποκτά το Πτυχίο της Αρμονίας με βαθμό «Άριστα», το 2009 το Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής με βαθμό «Άριστα» και το ίδιο έτος το Πτυχίο Αντίστιξης επίσης με βαθμό «Άριστα». Οι σπουδές του πραγματοποιήθηκαν στο ωδείο Αμφιθέας «Ανδρέας Κόρδος».


Η επαγγελματική του εμπειρία ξεκινά  το 2004, ως τακτικό μέλος στην ορχήστρα του συγκροτήματος «Ελληνικοί χοροί Δόρα Στράτου» συμμετέχοντας εως και το 2009 σε καθημερινές παραστάσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παράλληλα συμμετέχει σε προγράμματα παραδοσιακής μουσικής στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, σε συναυλίες, σε μουσικές σκηνές καθώς και στην δισκογραφία πολλών καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Από το 2004 διδάσκει στα μουσικά σχολεία Λαμίας και Αλίμου, ενώ 4 χρόνια αργότερα ξεκινά να εργάζεται ως καθηγητής στο ΤΕΙ Ηπείρου στο τμήμα Λαικής και Παραδοσιακής Μουσικής και στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων “Φοίβος Ανωγειανάκης” στο οποίο διδάσκει έως και σήμερα.

Από το 2009 εως και σήμερα αποτελεί μόνιμο μέλος της ορχήστρας του Νίκου Οικονομίδη, καταγράφοντας με ήθος και σεβασμό την μουσική παράδοση του τόπου μας και πραγματοποιώντας συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το 2016 κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο, ένα αφιέρωμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, με τίτλο Σκοποί της Λέσβου.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Διοργάνωση:

Πλέγμα

@2018 Aegeanmethexis. Andros, Cyclades, Greece.

Proudly created by Designature

  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • White YouTube Icon