Ο Δήμαρχος Άνδρου για το "Αιγαίου Μέθεξις"

May 29, 2018

 

Ως Δήμαρχος Άνδρου καλωσορίζω με μεγάλη χαρά την πρωτοβουλία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Πλέγμα» για τη διοργάνωση -για πρώτη φορά στο νησί της Άνδρου- του βιωματικού σεμιναρίου «Αιγαίου Μέθεξις», από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου, στο όμορφο Μπατσί.

Το πλούσιο πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει εργαστήρια παραδοσιακής μουσικής, σεμινάρια παραδοσιακών χορών, διαδραστικές διαλέξεις λαογραφικού περιεχομένου, παραδοσιακή βεγγέρα – Κυκλαδίτικο πανηγύρι και γευστικές δοκιμές. Αυτό το τριήμερο «ταξίδι» στον λαϊκό πολιτισμό και τη μουσικοχορευτική παράδοση, θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν σε βάθος τα ήθη, τα έθιμα και τη λαογραφική παράδοση των Κυκλαδίτικων νησιών του Αιγαίου.
 

Ουσιαστικά το «Αιγαίου Μέθεξις» αποτελεί μία γέφυρα σύνδεσης με τα γειτονικά νησιά του Αιγαίου, όπως η Πάρος, η Νάξος και η Κύθνος, οι χοροί και η μουσική των οποίων θα παρουσιαστούν στο σεμινάριο. Εξάλλου, παρά τις ιδιαιτερότητες, που καθιστούν κάθε νησί ξεχωριστό, ενώνοντας κανείς τα νησιωτικά «κομμάτια» σχηματίζει ένα πολύχρωμο και πολυποίκιλο μωσαϊκό που αντιπροσωπεύει την Κυκλαδίτικη παράδοση και κουλτούρα.
 

Δεδομένου ότι το τουριστικό προϊόν εξελίσσεται και ο εμπλουτισμός του θεωρείται αναγκαίος, το «Αιγαίου Μέθεξις» αποτελεί την ιδανικότερη διοργάνωση, προκειμένου να αποδείξουμε ότι η Άνδρος είναι θετική και υποστηρίζει νέες και δημιουργικές δράσεις στον τουρισμό.

 

Επίσης, θα ήθελα να σταθώ στην έννοια της λέξης «μέθεξις» και να εκφράσω την πεποίθηση ότι μέσω των βιωματικών εμπειριών που θα αποκομίσουν οι συμμετέχοντες, θα γίνουν στη συνέχεια κοινωνοί των στοιχείων του νησιωτικού πολιτισμού και της λαογραφικής παράδοσης της Άνδρου.

 

Κλείνοντας, θα ήθελα να επαναλάβω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η Άνδρος φιλοξενεί το σεμινάριο αυτό και είμαι βέβαιος ότι οι κάτοικοι και επισκέπτες της θα το «αγκαλιάσουν», συμμετέχοντας ενεργά στις δράσεις του «Αιγαίου Μέθεξις» και δίνοντας το έναυσμα ώστε αυτό να γίνει θεσμός στο νησί μας.

 

Ο Δήμαρχος Άνδρου

 

Θεοδόσης Σουσούδης

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Διοργάνωση:

Πλέγμα

@2018 Aegeanmethexis. Andros, Cyclades, Greece.

Proudly created by Designature

  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • White YouTube Icon