Η Εντεταλμένη Πολιτισμού Κυκλάδων για το "Αιγαίου Μέθεξις"

June 5, 2018

 

Όταν έμαθα για το «Αιγαίου Μέθεξις», τράβηξε το ενδιαφέρον μου η πυκνότητα των σεμιναρίων και των δράσεων αλλά κυρίως το ότι διαφαινόταν αρτιότητα στην οργάνωση από έναν σχετικά νέο οργανισμό. Αυτά τα κριτήρια είναι για εμάς καταλυτικά όταν αποφασίζουμε να συμμετέχουμε στη διοργάνωση.

Είδαμε νέους ανθρώπους που εργάζονται καλά για να αναδείξουν την ουσία της ελληνικής παράδοσης. Είναι ιδανική συγκυρία όταν νέοι άνθρωποι φροντίζουν ο λαϊκός πολιτισμός του Αιγαίου να αναφαίνεται μέσα από εκφάνσεις του σήμερα. Η πολιτιστική μας κληρονομιά έχει ανάγκη αυτή τη φρέσκια ματιά τους, για να μη μείνει απολίθωμα μνήμης. Όταν, λοιπόν, η σκυτάλη του λαϊκού πολιτισμού περνάει στα χέρια της κάθε επόμενης γενιάς, όταν νέοι άνθρωποι αποφασίζουν να αφιερωθούν στις Τέχνες αυτές, είναι πλεονέκτημα για τον τόπο μας. Κι ακόμα, όταν τη διοργάνωση τέτοιων δράσεων και τελικά τη διαχείριση της παράδοσης αναλαμβάνουν νέοι άνθρωποι με επαγγελματική συνέπεια και τεχνογνωσία, τότε η στιγμή γίνεται ακόμα πιο σημαντική.

Τα παραδοσιακά πανηγύρια έχουν ακόμα πράγματα να μας δώσουν, τα παραδοσιακά όργανα μιλάνε ακόμα στην ψυχή μας μέσα από τους αρχέγονους ήχους τους. Δάσκαλοι άξιοι συντάσσονται για να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση αλλά και τα συναισθήματα της μουσικής μας παράδοσης. Επιστήμονες που σφραγίζουν την άρρηκτη σχέση του χθες με το σήμερα. Όλα, μέσα σε κλίμα γιορτής και ψυχαγωγίας.

Σ’ ένα νησί με σημαντική μουσική παρακαταθήκη, ταιριάζει μια άξια διοργάνωση που θα ανασυντάξει τις πολιτισμικές αυτές ψηφίδες και είθε το εξαιρετικό πρόγραμμα να βρίσκει την απήχηση που του αξίζει.

 

Χρηστιάννα Πάπιτση

 

Εντεταλμένη Πολιτισμού Κυκλάδων

Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Διοργάνωση:

Πλέγμα

@2018 Aegeanmethexis. Andros, Cyclades, Greece.

Proudly created by Designature

  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • White YouTube Icon