Γεωργία Ξανθού

 Γεννήθηκα το έτος 1991 στην Αθήνα από Ανδριώτες γονείς και κατοικώ από τότε και μέχρι σήμερα  στο νησί της Άνδρου. Είμαι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που εδρεύει στα Τρίκαλα με γενικό βαθμό «λίαν καλώς» και έλαβα με άριστα την ειδικότητα στους παραδοσιακούς χορούς.
 

Από την παιδική μου ηλικία και μέχρι σήμερα, μετέχω στα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου και μετά την αποφοίτησή μου  δραστηριοποιούμαι στην Άνδρο, με την διδασκαλία των παραδοσιακών χορών σε χορευτικά τμήματα Σωματείων και ομάδων στην Χώρα και στο Κόρθι της Άνδρου (Σύλλογος Γυναικών Άνδρου, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Άνδρου κλπ).  Με την ιδιότητά μου πλέον ως δασκάλας και υπεύθυνης των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου Γυναικών Άνδρου, έχω λάβει μέρος σε Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και σε συμπράξεις με άλλους Συλλόγους ( όπως είναι ο Μουσικός Σύλλογος Άνδρου) που διοργανώνει ή μετέχει ο Σύλλογος στην Ελλάδα (Αμοργό, Σύρο, Νάξο, Καρδίτσα, Μάνη κλπ) αλλά και στο εξωτερικό (Σουηδία).

Κατά την διάρκεια των σπουδών μου, ήμουν μέλος επίσης του Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων (ΧΟΤ) με τον οποίο μετείχα κατά καιρούς σε εκπομπές  που αφορούσαν κυρίως τους παραδοσιακούς χορούς.  
 

Η αγάπη μου για τους παραδοσιακούς χορούς, o σεβασμός μου στην όσο το δυνατόν  πιστή τήρηση και απόδοση της παράδοσης και η  μετάδοσή τους στη νέα γενιά, έχει καλλιεργηθεί από την παιδική μου ηλικία, από την οικογένειά μου, από το περιβάλλον που ανατράφηκα και από τους ικανούς δασκάλους που είχα την τύχη να συναντήσω και να διδαχθώ και το αίσθημα αυτό, ήταν που με οδήγησε να επιλέξω τις σπουδές μου και την  επαγγελματική μου ενασχόληση με τον τομέα αυτό.

Διοργάνωση:

Πλέγμα

@2018 Aegeanmethexis. Andros, Cyclades, Greece.

Proudly created by Designature

  • Facebook - Grey Circle
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • White YouTube Icon